...ελεύθερο χρόνο, μια αναπαυτική πολυθρόνα, γαλλικό καφέ και ένα σκασμό ολοκαίνουρια βιβλία για γνωριμία (και ό,τι ήθελε προκύψει). Θα γίνουν δεκτές μόνο σοβαρές προτάσεις. Διαθέτω δικό μου χώρο, αλλά διατίθεμαι και να μετακινηθώ. Πληροφορίες: εντός.

Υ.Γ. Παρακαλώ, ανοίξτε τις βιβλιολίστες και αποκαλύψτε το καυτό περιεχόμενό τους: Ποια βιβλία αγοράσατε/δανειστήκατε/ανταλλάξατε; Τι θα θέλετε να διαβάσετε το επόμενο διάστημα; Ποιες είναι οι νέες αφίξεις που σας έχουν βάλει σε πειρασμό;

10 Responses so far.

  1. Ανώνυμος says:

    Το κάτω-κάτω το έχω ξεκινήσει και μ' αρέσει (τα IQ84 Ι και ΙΙ παρεμπιπτόντως με κούρασαν τόσο που στο ΙΙΙ δεν έφτασα..), αν και έχω την αίσθηση ότι βλέπω ταινία, όχι ότι διαβάζω βιβλίο. Ζηλεύω τις άλλες σου επιλογές, ιδιαίτερα τον Εκατόνταρχο και το βιβλίο της Κατερίνας. Στο τραπεζάκι του σαλονιού με περιμένουν το 2ο της Χίλντας Παπαδημητρίου (βλ. Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς) και ένα παλαιότερο του μοναδικού Paul Auster, ο Λεβιάθαν. Καλές αναγνώσεις!

  2. Γ. says:

    Με μια πρώτη ματιά, η στοίβα σου μου θύμισε ότι σκοπεύω να διαβάσω κάποτε την Διπλή Παγίδα, καθώς πρόσφατα διάβασα την Υπόθεση Jacob του ιδίου και μου άρεσε αρκετά. Α! και Μουρακάμι, που παντού διαβάζω για αυτόν αλλά δεν έχω πιάσει ακόμα τίποτα δικό του.
    Μία ένσταση : θα προτιμήσω καπουτσίνο έναντι του γαλλικού!

  3. Lou ...Read says:


    @justd1aries Kι εγώ δεν τρελάθηκα με το 1Q84.

    @Θαλή Θα σου έλεγα να αρχίσεις από το Κουρδιστό Πουλί. Συγκλονιστικό. Ήδη κλασικό!

  4. Με τις προτάσεις σου, αγόρασα τον "Ταλαντούχο κο Ρίπλευ", μου χάρισαν τον "Τροπικό του Καρκίνου" και πήρα από τη δανειστική το "Τρυφερή είναι η Νύχτα". Αναμένεται το τελευταίο του Αύγουστου από αύριο στην βιβλιοθήκη μας, επιτέλους.

  5. NO14ME says:

    Αν βρεις χορηγό να μου πεις και μένα Λου!
    Τελευταία αγορά, η Βικτώρια δεν υπάρχει, του Γιάννη Τσίρμπα, μια φίλη μου δάνεισε το μυθιστόρημα του Σαμπάγιο, τη Χρονιά που δραπέτευσε το λιοντάρι, τώρα βρίσκομαι σε φάση γερμανόφωνη και νομίζω πως είναι η στιγμή για μια πρώτη γνωριμία με τον Ρομπέρτ Μουζίλ!

  6. Ανώνυμος says:

    Αυτό του Μουρακάμι ήταν το πρώτο μου (θα πάω για Κουρδιστό πουλί σύντομα), όπως το πρώτο μου θα ναι από Όστερ ο Αόρατος σε αναμονή της τριλογίας της Νέας Υόρκης την άνοιξη του 14. Ο Φάρος πάρα πολύ καλό, ήδη στην λίστα το άλλο από Ίκαρο που βγήκαν μαζί.

    Και επειδή συνεχίζω σε ρυθμούς σύγχρονου αμερικάνικου μυθιστορήματος (μετά από Φράνζεν, Βολμαν, Ελρου) ξεκινώ το Μαο ΙΙ του Ντελίλο.

    Η Μοναδική Οικογένεια του Καλοσπύρου και Τυχαία Είσοδος του Δρόλια που διάβασα κολλήτα έχουν τις επιρρόες τους από το μεταμοντέρνο αυτό στυλ και τα απόλαυσα εξίσου.

    Πέρα από το λογοτεχικό πεδίο, "η Ναζιστική Γερμανία και οι Εβραίοι" είναι στα προσεχώς αρκεί να βρω το ψυχικό κουράγιο να δώσω τα 40 γιούρο.

    Μήπως να βρίσκαμε κανά χορηγό;

    Καλή συνέχεια στο όμορφο ιστολόγιο σου.

    raskol

  7. "Ο χλωμός εγκληματίας" περιμένει υπομονετικά στο προσκεφάλι μου και μετά σειρά έχουν "Το τελευταίο τραμ", "Ιστορίες από δω κι από κει", "Ιστορία του κόσμου σε 10 1/2 κεφάλαια", "Η κόκκινη Μασσαλία", ¨Αν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης", "Ο ζωγράφος του Μπελογιάννη"....
    Να δω πότε θα τα καταφέρω!!!

    Τρελοτουρίστρια

  8. fish eye says:

    το 1Q84 το διαβασα στη θαλασσα, και τα τρια.. δε μπορω να πω οτι μου εδωσε κατι..
    σημερα διαβαζω το ''η πορτα στη σκαλα'' και δειχνει πολυ καλο, με αριστη μεταφραση και για μετα εχω ''τα φωτα στο βαθος''

  9. Lou ...Read says:


    @Call me Tania O Ρίπλεϊ είναι το πιο αγαπημένο μου λογοτεχνικό κάθαρμα!

    @NO14ME & @raskol Χλωμό το βλέπω. Είμαστε στην εποχή που οι χορηγοί ψάχνουν επενδυτές :-p

    @Crazy Tourists Πάκο, Ιρέν και ξερό ψωμί! Τον Ζωγράφο του Μπελογιάννη θέλω να το διαβάσω κι εγώ. Το έχω αγοράσει.

    @❤ Είναι τόσο καλή Η Πόρτα στη Σκάλα, όσο λέγεται;

  10. Ανώνυμος says:

    Μετά από το "Πλέιμπακ", το "Αντίο, γλυκειά μου" (αμφότερα του Τσάντλερ) και το "Δίλημα δικαίου" του Πελεκάνος (ή Πελεκάνου, μήπως;) θα ελαφρύνει το πορτοφόλι μου το καινούργιο του Ράνκιν.

Leave a Reply