Τώρα όλοι μπορούν να βοηθήσουν τα αδέσποτα, απλά ξεκαθαρίζοντας τη βιβλιοθήκη τους! Το φιλοζωικό σωματείο Αδεσποτολόγιο, διοργανώνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 2 και 3 Απριλίου, παζάρι με βιβλία και μικροαντικείμενα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τη δράση του.


Ρίξτε μια ματιά λοιπόν στα βιβλία που έχετε διαβάσει, επιλέξτε κάποιο που είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν το θέλετε πια ή διαλέξτε οποιοδήποτε άλλο μικροαντικείμενο (όπως κόσμημα ή διακοσμητικό που δεν το χρειάζεστε) και επικοινωνήστε με το adespotakia@gmail.com για να τα παραλάβουν οι εθελοντές του Αδεσποτολογίου. Όσοι θέλουν απλά να πάνε στο παζάρι για να αγοράσουν δώρα βοηθώντας τα αδέσποτα, μπορούν να επισκεφθούν από τις 11 το πρωΐ έως τις 7 το απόγευμα την αίθουσα εκδηλώσεων Liquimar TankersManagment, Αλωπεκής 1-3 και Ηροδότου στο Κολωνάκι.
Το Αδεσποτολόγιο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2008, σαν μια ολιγομελής παρέα με αγάπη για τα ζώα που ζουν στο δρόμο, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2010 ξεκίνησε την λειτουργία του και σαν σωματείο. Μαζί τους ξεκίνησε και ένα blog, το www.adespotologio.blogspot.com, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο να κάνει κάτι για τα αδέσποτα της γειτονιάς του. Προτεραιότητες του σωματείου είναι: Η στείρωση των ζωών και η υιοθεσία τους, η ενθάρρυνση του κόσμου να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζωάκι που ζει στο δρόμο παρά να αγοράσει κάποιο. Επίσης η ομάδα του Αδεσποτολογίου φροντίζει καθημερινά, ταΐζοντας, παρέχοντας ιατρική φροντίδα και στειρώνοντας, δεκάδες αποικίες αδέσποτων ζώων σε όλη την Αθήνα. Όποιος θέλει να βοηθήσει είτε μεταφέροντας κάποιο ζώο με αυτοκίνητο προς κτηνιάτρους ή σπίτια υιοθεσίας, είτε φιλοξενώντας ένα αδέσποτο μέχρι να βρει σπίτι, μπορεί να στείλει e-mail στο adespotakia@gmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες ή και για ζωάκια που δίνονται για υιοθεσία μπορείτε να επισκευθείτε και το www.adespotologio.gr

Αναδημοσίευση από το site www.enet.gr της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. 

5 Responses so far.

 1. Ανώνυμος says:

  Μια καλημέρα με χαμόγελο, μια ουρίτσα που πάει κι έρχεται από χαρά, ένα χάδι με την μαλακιά πατουσίτσα. Κι από την άλλη, ένα βλέμμα που σε σκοτώνει όταν είναι θλιμμένο, πονάει, πεινάει, έχει ανάγκη από τρυφερότητα. Ας σταθούμε όλοι αντάξιοι της ανθρωπιάς μας. Μπράβο σου Λου. Α.Γ.

 2. Lou ...Read says:

  Σας ευχαριστώ πολύ Α.Γ. Αλλά εγώ έκανα μόνο την αναδημοσίευση από το site της εφημερίδας. Ελπίζω να βρει ανταπόκριση η πολύ ωραία πρωτοβουλία των παιδιών στο Αδεσποτολόγιο, γιατί πραγματικά αξίζει. Η φροντίδα των ζώων δεν είναι απλά δείγμα πολιτισμού, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο: αληθινή και άδολη αγάπη.

 3. Πολύ καλή κίνηση!! Ο πολιτισμός μας φαίνεται στο πως συμπεριφερόμαστε στα ζώα.. Μπράβο σου!

 4. Την πιο ανιδιοτελή αγάπη μάς τη δίνουν τα ζωάκια. Παρατηρήστε το γατάκι ή το σκυλάκι σας όταν είστε χαρούμενοι ή λυπημένοι και θα μάθετε πολλά. Ωραία πρωτοβουλία, καλημέρα.

 5. Lou ...Read says:

  Roadartist, μπράβο στην Ελευθεροτυπία που τόσα χρόνια κάνει αληθινό αγώνα για να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα. Γνωρίζω, από φίλους που εργάζονται εκεί, ότι αληθινά το παλεύουν και στηρίζουν κάθε κίνηση όπως αυτή.

  Αγγελική, καλησπέρα! Έχετε δίκιο, τα ζώα είναι αληθινοί φίλοι, οικογένεια. Μακάρι να μπορούσαμε να διδαχτούμε από την ολιγάρκεια τους, θα γινόμασταν πιο καλοί άνθρωποι.

Leave a Reply